English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση Αγοραστού για Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου


xionodromikoΝα ενταχθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου «Αγριόλευκες» στις περιοχές του Ειδικού Πλαισίου στήριξης 1138 Β’ (‘Αρθ. 4, Παρ. Β2 και Β3) ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Στην επιστολή ο κ. Αγοραστός αφού αναφέρει το ιστορικό λειτουργίας του χιονοδρομικού τονίζει ότι η εξαίρεση του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου από τα προαναφερθέντα Άρθρα καθίστα μη εφικτή την τακτοποίηση ενός από τα δυο πρώτα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, σύμφωνα με το νόμο και έτσι ώστε η λειτουργία να συνάδει προς όφελος της κοινωνίας. Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:...

«Από την πρώτη εγκατάσταση του χιονοδρομικού κέντρου του Πηλίου έως και την νεότερη, δεν έχει εκδοθεί καμία οικοδομική άδεια από πολεοδομικό γραφείο παρά μόνο υπάρχουν μελέτες και εγκρίσεις σχεδίων από την τεχνική υπηρεσία της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας καθώς και από τον Ε.Ο.Τ. όσο αφορά το καταφύγιο.
Όλες οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο χιονοδρομικό κέντρο έχουν τοποθετηθεί σε χώρους που εξυπηρετούν την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου. Συγκεκριμένα, οι κλίσεις των χιονοδιαδρόμων (πίστες καταβάσεων) ακολουθούν την μορφολογία του φυσικού εδάφους, ο προσανατολισμός των διαδρομών εξυπηρετεί την παρατεταμένη λειτουργία του κέντρου από νωρίς το χειμώνα μέχρι και τον Απρίλιο πολλές χρονιές ενώ το ορειβατικό καταφύγιο παρέχει υπηρεσίες στέγασης και φαγητού.
Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, εκτός από το καταφύγιο, συγκαταλέγονται ακόμη ένα ιατρείο, μηχανοστάσια αναβατήρων, ένας υποσταθμός της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση του χιονοδρομικού, κατάλληλος χώρος στέγασης των χιονοστρωτήρων και εκχιονιστικών μηχανημάτων του κέντρου, χώροι ταμείων, τερματικοί οικίσκοι των ski lift, καθώς και χώροι εξυπηρέτησης των αθλητών.
Το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου «Αγριόλευκες» από την δημιουργία του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει Πανελλήνια, Βαλκανικά καθώς και Παγκόσμια Πρωταθλήματα χιονοδρομίας, διαθέτοντας μεγάλο αριθμό πιστοποιημένων, από τη παγκόσμια ομοσπονδία χιονοδρομίας ως προς τις προδιαγραφές τους, πιστών καταβάσεων. Αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης πλήθους τουριστών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, μιας και είναι από τα παλαιότερα και γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα. Επιπρόσθετα, η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου επέφερε σημαντική ανάπτυξη τόσο στις γειτονικές περιοχές όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου με πλήθος εστιατορίων, ξενώνων και καταστημάτων να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου