English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μαγνησία: Σε «λευκό» κλοιό για πέμπτη συνεχή μέρα – Ανοικτοί οι δρόμοι


 volos xioniΓια δεύτερη μέρα σήμερα, ο Βόλος ξύπνησε στα «λευκά». Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνιζε, και στις 8 το πρωί,  το χιόνι είχε φτάσει στα 20 εκατοστά μέσα στην πόλη. Για πέμπτη συνεχή ημέρα τα μηχανήματα δουλεύουν ακατάπαυστα για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Σε όλο το Νομό οι δρόμοι είναι ανοικτοί, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται όμως με αλυσίδες. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αναφέρονται και οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κατά προτεραιότητα στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα. Κλειστό είναι σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, όπου το χιόνι (πατημένο) έχει φθάσει στο 1,20 μέτρα. Μέσα στον οικισμό των Χανίων ωστόσο, αγγίζει τα 2,5 μέτρα. Οπως δήλωσε στην πρωινή ζώνη της ΕΡΑ Βόλου ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Φιλ. Χήρας, το Χιονοδρομικό αναμένεται να ανοίξει αύριο, καθώς προβλέπεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών....

Εξάλλου, στο ένα μέτρο είναι το ύψος του χιονιού στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, ενώ ξεπέρασε το ένα μέτρο στα ορεινά του Αλμυρού. Στην περιοχή του Αλμυρού το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους οικισμούς Πέρδικα και Φυλάκη. Εκεί, νωρίς το πρωί, στήθηκε επιχείρηση για τη διευκόλυνση μετακίνησης τεσσάρων κτηνοτρόφων από τα ποιμνιοστάσιά τους.
Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι τις 2 το μεσημέρι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων μέχρι 3,5 τόνων, στην εθνική οδό και στο τμήμα, όπου ανήκει διοικητικά η Μαγνησία. Οι δρόμοι είναι ανοικτοί σε όλο τον Νομό, ωστόσο, από τις Αηδονοφωλιές και προς τα ορεινά του Πηλίου η κίνηση γίνεται με αντιλιοσθητικές αλυσίδες. Μεγάλη είναι από χθες το μεσημέρι η κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών και της πρόβλεψης νέας επιδείνωσης από τις 7 χθες το απόγευμα. Περιπολικά και αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αλμυρού, των υπολοίπων υπηρεσιών Τροχαίας και του επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης βρίσκονταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η εθνική οδός και στο τμήμα που διοικητικά ανήκει στη Μαγνησία είχε αυξημένη αστυνόμευση με οχήματα και αστυνομικούς. Στην κινητοποίηση συμμετέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς δύο οχήματα βρίσκονταν στην Σούρπη και τους Αγίους Θεοδώρους, ένα στον κόμβο Αλμυρού κι ένα στον κόμβο Βελεστίνου. Επίσης, στην Εθνική οδό μετέβη από χθες το απόγευμα κι ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου.
Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Λεων. Ρίνης τόνισε πως «το οδικό δίκτυο είναι παντού ανοικτό και η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με χθες». Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Ο μετεωρολόγος  κ. Θεοφάνης Τακούδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου ανέφερε πως το Σαββατοκύριακο ο καιρός στη Μαγνησία θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 10 βαθμούς. Από την ερχόμενη εβδομάδα, όμως, προβλέπεται νέα επιδείνωση, νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης. Το κρύο και το χειμωνιάτικο σκηνικό, πρόσθεσε, προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.
Τα σχολεία σήμερα είναι κλειστά σε όλο τον Νομό Μαγνησίας, και μόνο τα Γυμνάσια - Λύκεια σε Βόλο και Νέα Ιωνία, λειτουργούν, μετά τις 10 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου