English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βόλος: Συνεχίζεται η κακοκαιρία!

xioniaΣε κλοιό χιονιά βρίσκεται η Μαγνησία. Από νωρίς το πρωί χιονίζει σε όλο το Πήλιο, ενώ ελαφρές νυφάδες έπεσαν και στην πόλη του Βόλου. Οι δρόμοι είναι ανοικτοί, καθώς τα μηχανήματα τόσο του Δήμου Βόλου όσο και της περιφέρειας Θεσσαλίας αποχιονίζουν, όμως απαιτείται η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, που βρίσκεται στο Πήλιο, η χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα, σ’ όλη τη Μαγνησία όπως και στη Σκόπελο, ενώ οι βλάβες σημειώθηκαν από το πρωί σε αποχιονιστικά μηχανήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας διαθέτει 30 αποχιονιστικά μηχανήματα, ενώ από το περασμένο Σάββατο έγινε ρίψη αλατιού στα ορεινά, διαδικασία που γίνεται και με τους κατά τόπους Δήμους.
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι πλέον απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο τον ορεινό όγκο της Μαγνησίας, όπως και προς Κερασιά και Κεραμίδι. Σε λευκό κλοιό από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Δήμος Αλμυρού με τα μεγαλύτερα προβλήματα να επικεντρώνονται σε Ανάβρα, Κοκκωτούς και Αι - Γιάννη. Χιόνι πέφτει από τις 9 το πρωί και μέσα στην πόλη του Αλμυρού.Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέστειλε κι εκεί αποχιονιστικά μηχανήματα για ν’ ανοίξουν το δρόμο προς Ανάβρα και Κοκκωτούς.
Η θερμοκρασία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στους 3 βαθμούς αυτή την ώρα η θερμοκρασία στο Βόλο, στους -7 στα ορεινά. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες μέρες θα είναι ο παγετός. 
Με μεγάλη δυσκολία επίσης γίνεται η κυκλοφορία στο κομμάτι Αγριά-Δράκεια-Χάνια καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν τον καθαρισμό του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου