English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η ώρα του ντόμινο έφτασε. Κατακρημνίζονται και… σήμερα οι γαλλικές και ιταλικές τράπεζες – Προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης 3 ιταλικών τραπεζών στο Μιλάνο... Η κρίση χρέους "τρομάζει" και τη Wall

Η κατακρήμνιση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου συνεχίζεται ακάθεκτη και σήμερα, καθώς ούτε και η φημολογία περί επικείμενης συγχώνευσης των BNP Paribas και Societe Generale, δεν κατάφερε να στηρίξει την αντίδραση νωρίτερα. Η έντονη ανησυχία για τη χρεοκοπία ή μη της Ελλάδας οδηγεί σε έντονες ρευστοποιήσεις, με τις γαλλικές και ιταλικές τράπεζες να βρίσκονται και σήμερα στο επίκεντρο. Οι ανησυχίες ωστόσο για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν περιορίζονται επί ευρωπαϊκού εδάφους. Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς η κρίση χρέους "τρομάζει" και τη Wall. Bουτιά 8% καταγράφει το ADR της Εθνικής στη Νέα Υόρκη, στα 0,81 σεντς....
Αναλυτικότερα, με απώλειες 1,7% κινείται η Deutsche Bank στο -2,5% η Commerzbank στη Φρανκφούρτη. Στο Παρίσι, παρά τα σενάρια για συγχώνευση BNP Paribas και Societe Generale, οι μετοχές των δύο τραπεζών υποχωρούν 5,1% και 6,3% αντίστοιχα, ενώ στο -6% βρίσκεται και η Credit Agricole. Μικρότερες είναι οι απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο της Βρετανίας, με εξαίρεση τη Barclays η οποία υποχωρεί πάνω από 3%.
Στο Μιλάνο τα πράγματα για τον τραπεζικό κλάδο είναι χειρότερα, καθώς μετά το limit down που κατεγράφη από την Intesa SanPaolo, τη UniCredit και την Monte Paschi, ανεστάλη η διαπραγμάτευση τους.
Την ίδια ώρα ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει μόλις 0,09%, ενώ ο DAX χάνει -1,19% και ο CAC 40 βρίσκεται στο -1,11%. Παράλληλα στο -2% βρίσκεται ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη και στο -3% ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου