English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

"Ήθελα να αλλάξω την κοινωνία"



Video by Anders Behring Breivik by newsview
Στυγερές, αλλά απαραίτητες χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το δικηγόρο του Γκέιρ Λίπσταντ τις πράξεις του ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο άντρας σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη διπλή φονική επίθεση στην περιοχή του Όσλο.
"Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητες" δήλωσε στο TV2 ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του φερόμενου ως δράστη της "χειρότερης σφαγής που έγινε στη Νορβηγία μετά από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου", όπως έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του νορβηγικού Τύπου.
Ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβει ήθελε, όπως είπε ο δικηγόρος του, να αλλάξει την την κοινωνία με τις πράξεις του. Ήθελε "να πλήξει την κοινωνία, τα θεμέλιά της και τον τρόπο που κυβερνάται," προσέθεσε ο δικηγόρος του, Γκέιρ Λίπεσταντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.
"Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτε το αξιόμεμπτο", δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ στο δημόσιο δίκτυο NRK.
Σήμερα και η αστυνομία του Όσλο ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά "όχι την εγκληματική του ευθύνη".
Ο Λίπεσταντ αρνήθηκε να σχολιάσει τα κίνητρα του Μπρέιβικ, αλλά είπε ότι ο πελάτης του ενδέχεται να δώσει ο ίδιος περισσότερες πληροφορίες κατά την κατάθεσή του, που έχει ζητήσει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Μπρέιβικ πρόκειται, μάλιστα, να εξεταστεί από γιατρό της αστυνομίας πριν καταθέσει. Μέχρι τότε ο δικηγόρος του αρνείται να σχολιάσει την ψυχική κατάσταση του πελάτη του.
Ανέφερε ακόμη ότι ο πελάτης του θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει τις πράξεις του στο δικαστήριο.
Πηγή : 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου