English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο Μπέος τα στημένα και φούσκα του ΠΑΣΟΚ

Η άφιξη των συλληφθέντων

Η άφιξη των συλληφθέντων για τα στημένα... by sport24tv
Καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον εισαγγελέα οι δέκα συλληφθέντες για στημένα παιχνίδια. "Η φούσκα του ΠΑΣΟΚ" ήταν η φράση που επαναλάμβανε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Δείτε βίντεο από την προσέλευση των συλληφθέντων. Μεταξύ των καταζητούμενων και ο Μάκης Ψωμιάδης. Δίωξη σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ ζητά η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου..
.
 
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά και τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον αριθμό των ονομάτων των εμπλεκομένων στην υπόθεση να αυξάνεται όσο περνάει η ώρα.
Από νωρίς το πρωί κατέφθασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι δέκα συλληφθέντες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, ενώ αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή συνέχεια, με τις αρχές να κάνουν λόγο για νέες συλλήψεις.
Οι δέκα που έχουν συλληφθεί είναι οι Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας).
Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν κρατούμενοι και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος έχει συλληφθεί αισθάνθηκε αδιαθεσία και θα μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο, όπου θα παραμείνει φρουρούμενος.
Σύμφωνα με πληροφορίες καταζητούνται ακόμη οι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Ιωάννης Παπακώστας και Μιχάλης Νικολόπουλος.
Η Εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις κατά όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα των στημένων αγώνων. Αυτές αφορούν:
1. Την εγκληματική οργάνωση.
2. Τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Και με απλή συνέργεια.
3. Την απάτη κατ' επάγγελμα, συνήθεια, κατ' εξακολούθηση με ζημία άνω των 15.000 ευρώ.
4. Την εκβίαση με απειλή βλάβης του εκβιαζόμενου κατά συνήθεια, κατ εξ ακολούθηση και κατ' επανάληψη.
5. Τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια.
6. Τη δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα από κοινού και κατ' εξακολούθηση. Και απλή συνέργεια.
7. Το παράνομο στοίχημα.
8. Τη συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα
9. Την ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα.
10. Την παράνομη οπλοκατοχή
Επίσης, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, ζήτησε να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ της Super League που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

 Προσερχόμενος στα δικαστήρια, ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το λόγο της σύλληψης του, επαναλάμβανε τη φράση "η φούσκα του ΠΑΣΟΚ, η φούσκα του ΠΑΣΟΚ".
Την ίδια ώρα, ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, επιτίθετο φραστικώς στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, δικηγόρο Αλέξη Κούγια, λέγοντας "για τον Κούγια είμαστε εδώ...".

 Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κοκκαλάκης σημείωσε ότι στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια εμπλέκονται περίπου 70 άτομα, τονίζοντας ότι ενδεχομένως να γίνουν κι νέες συλλήψεις.
Η μεγάλη επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας των Εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος με τη συνεργασία πολλών αρχών και με καθοριστική συμβολή της ΕΥΠ, η οποία ξεκίνησε να καταγράφει τηλεφωνικές συνομιλίες προσώπων που είχαν στοχοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας, από τον περασμένο Ιανουάριο.
Ήδη οι επίμαχες καταγραφείσες συνομιλίες περιλαμβάνονται σε 85 CD, ενώ όπως λέγεται η δικογραφία για την υπόθεση φθάνει τις 10 χιλιάδες σελίδες.


Η έρευνα των στημένων παιχνιδιών ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο και αφορά συνολικά 41 ύποπτα παιχνίδια, στην πλειοψηφία τους της Β' Εθνικής, βασιζόμενη σε λίστα που είχε καταρτιστεί από την OYEΦΑ.
Το οικονομικό τμήμα χώρισε την έρευνα σε τρία σκέλη που αφορούν, παίκτες του ΟΠΑΠ , διοργανωτές "στημένων" αγώνων και παίκτες ιντερνετικού στοιχήματος.
Ήδη έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για πλημμελήματα οι πρώτοι 8 παίκτες του ΟΠΑΠ με κέρδη μερικών χιλιάδων ευρώ, ενώ έχουν δώσει εξηγήσεις ως ύποπτοι άλλοι επτά που ποντάρισαν μέσω ΟΠΑΠ, με μεγάλες αποδόσεις.
Επίσης αναμένονται στοιχεία για τους παίκτες μέσω μεγάλων εταιριών στοιχήματος του εξωτερικού για τους οποίους έχουν ζητηθεί στοιχεία μέσω δικαστικής συνδρομής σε πολλές χώρες.
Οι συλλήψεις αφορούν τη λεγόμενη "ουσία της υπόθεσης", δηλαδή την διοργάνωση των στημένων παιχνιδιών από πρόσωπα που είναι εντός του ποδοσφαίρου, παράγοντες, παίκτες, μανάτζερς αλλά και τους "μπούκερς" και που θεωρούνται -ανά περίπτωση- ως συγκροτημένη "εγκληματική οργάνωση" που λυμαίνονταν το ποδόσφαιρο.
Στο μεταξύ φουντώνουν οι φήμες για το στημένο ντέρμπι που αποκάλυψε η ιστοσελίδα tovima.gr, τον πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ και τον διεθνή αμυντικό.
Σύμφωνα με όσα ακούγονται, εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων το όνομα ενός πολύ γνωστού ποδοσφαιριστή και σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του θα είναι μία νέα βόμβα.
Τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την Ελλάδα φαίνεται πως δεν αφορούν μόνο στημένα παιχνίδια, καθώς φήμες θέλουν διάσημο διεθνή μπασκετμπολίστα να μιλάει με έναν εκ των δέκα συλληφθέντων για αναβολικά.
Τα φυσικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, σε περίπτωση που καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από πέντε χρόνια έως ισόβια.
 Σε ό,τι αφορά της ομάδες τους, υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν κατηγορία, ενώ φυσικά και θα αποκλειστούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε περίπτωση που έχουν κερδίσει το εισιτήριο για να αγωνιστούν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου