English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οι «αγανακτισμένοι» της ΚΕΚΑΝΕΜ


Αναβρασμός επικρατεί στην ΚΕΚΑΝΕΜ, από τους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες, ενώ το μέλλον της εταιρείας παραμένει αβέβαιο. Σήμερα οι εργαζόμενοι έκαναν και νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον παραιτηθέντα διευθύνοντα σύμβουλο Τάκη Παππά ζητώντας τα δεδουλευμένα τους που ανέρχονται περίπου μαζί με ασφαλιστικές εισφορές σε 140.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τονίζει ότι αναζητείται μια νόμιμη λύση και δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις που να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ό,τι λύνουν....

Σύμφωνα με τον Τάκη Παππά, πρόκειται για 11 εργαζόμενους αορίστου χρόνου, δύο ορισμένου χρόνου και πέντε συμβασιούχους που απασχολούνται σε προγράμματα. «Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει παραιτηθεί και φυσικά δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση. Θα πρέπει να συγκληθεί μέσα στον Ιούνιο η Γενική Συνέλευση και ν’ αποφασίσουν οι μέτοχοι τι μέλλει γενέσθαι» ήταν η δήλωση του κ. Παππά.
Τα χρέη της εταιρείας μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2010 ανέρχονταν σε 2.200.000 €, ενώ κάθε μήνα τη νέα χρονιά η εταιρία έχει κόστος λειτουργίας 50.000 € περίπου. Ο κ. Παππάς εξήγησε ότι η ΚΕΚΑΝΕΜ θα μπορούσε να εισπράξει χρήματα από κάποια προγράμματα, όμως αυτό είναι αδύνατον, καθώς πρέπει να προπληρώσει τις δαπάνες και ύστερα να τις διεκδικήσει και φυσικά χρήματα δεν υπάρχουν. Η εταιρεία λειτουργεί στοιχειωδώς και στόχος της Διοίκησης είναι να μην κλείσει, επισήμανε ο κ. Παππάς.
Ερωτηθείς σχετικά ο αιρετός περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, δήλωσε ότι η Περιφέρεια περιμένει τα οικονομικά στοιχεία που θα παραδώσει ο ορκωτός λογιστής που ορίστηκε για να μπορέσει να συζητήσει το θέμα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός, η κατάσταση είναι πολύ  δύσκολη, διότι στο τέλος του 2010 η εταιρεία έπρεπε να έχει κλείσει. «Εμείς ζητήσαμε γνωμοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών πως ν’ αντιμετωπίσουμε το θέμα, όμως ακόμη στο υπουργείο κωλυσιεργούν, ανέφερε. Όταν έγινε η συγχώνευση ΑΝΕΜ και ΚΕΚ και πλέον έχουμε μία νέα ανώνυμη την ΚΕΚΑΝΕΜ Α.Ε., ως ΚΕΚ οι εργαζόμενοι έχασαν τα δικαιώματά τους για να έλθουν σύμφωνα με τον Καλλικράτη στην Περιφέρεια. Αυτό το ήξεραν και είχαν ζητήσει σχετική τροποποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών όταν πληροφορήθηκαν τι αναφέρει ο Καλλικράτης, όμως το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και τώρα το υπουργείο κωφεύει. Όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι ιδιαίτερα διστακτικοί κι επιφυλακτικοί ν’ αποφασίσουν, ειδικά αφού δεν έχουμε ακόμη στα χέρια μας τα οικονομικά στοιχεία έπειτα από τον έλεγχο που διενήργησε ο ορκωτός λογιστής», επισήμανε ο κ. Αγοραστός.
Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκαιο που διαμαρτύρονται για την μην πληρωμή των δεδουλευμένων τους και βέβαια παραμένουν «όμηροι» ενός νόμου κι όχι της περιφέρειας.
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε ότι «ερευνούμε μια νόμιμη λύση της όλης υπόθεσης. Δεν πρόκειται να λάβουμε αποφάσεις που να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ό,τι λύνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου