English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το βρήκε από τον Αχμαντινεντζάντ η Μέρκελ

Οι ιρανικές αρχές μπλόκαραν το αεροσκάφος της Άγκελα Μέρκελ. Κύκλους πάνω από το έδαφος της Τουρκίας επί δύο ώρες προτού επιτρέψουν στο αεροσκάφος πετάξει στον εναέριο χώρο του Ιράν. Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Βερολίνο - Τεχεράνη
 
Μετά από άρνηση των ιρανικών αρχών να επιτρέψουν στο αεροσκάφος που μετέφερε την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, να πετάξει στον εναέριο χώρο του Ιράν, προκλήθηκε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βερολίνου και Τεχεράνης....

Το "καψόνι" των Ιρανών, πριν δώσουν τελικά την έγκριση, είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει κατά δύο ώρες η άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου στο Νέο Δελχί.
Το αεροσκάφος της Άγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναγκάστηκε να κάνει κύκλους επί δύο ώρες πάνω από το έδαφος της Τουρκίας.
"Ασυνήθιστη έναρξη του ταξιδιού στην Ινδία. Το Ιράν δεν επιτρέπει προσωρινά στο αεροσκάφος της Καγκελαρίου να πραγματοποιήσει πτήση πάνω από το έδαφός του. Προσγείωση με καθυστέρηση στο Νέο Δελχί", έγραψε ο Στέφεν Ζάιμπερτ για το συμβάν στο Twitter.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε άμεσα στο υπουργείο τον πρεσβευτή του Ιράν για να τού επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας. Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας έκρινε "απολύτως απαράδεκτο" το περιστατικό.
"Είναι έλλειψη σεβασμού απέναντι στη Γερμανία. Για το λόγο αυτό κλήθηκε ο Ιρανός πρεσβευτής στο Βερολίνο. Θα πούμε ξεκάθαρα ότι η Γερμανία δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ανεχτεί μια τέτοια παραβίαση των διεθνών συμβάσεων", προσέθεσε.
Η Τεχεράνη δεν έχει δώσει εξηγήσεις μέχρι στιγμής εξηγήσεις αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους δεν επετράπη στο αεροσκάφος να πετάξει πάνω από το Ιράν.
Πηγή : 247 news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου