English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Διακοπές νερού λόγω υπερκατανάλωσης


 Έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να σπαταλούν το νερό της ύδρευσης στις περιοχές Κ. Λεχωνίων, Αγίου Βλασίου και Παλαιοκάστρου, απευθύνει ο αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας, κ. Νίκος Στόικος. Κι αυτό γιατί, όπως έχει διαπιστωθεί, κάθε Σάββατο απόγευμα, στις περιοχές αυτές υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού, κάτι που αποδίδεται  στο γεγονός ότι  το πρωί, πολλοί κάτοικοι ποτίζουν αυλές, κτήματα και γκαζόν των σπιτιών τους, με το πηγαίο νερό του δικτύου, με αποτέλεσμα να αδειάζει η δεξαμενή ύδρευσης που καλύπτει τις περιοχές και να απαιτείται διακοπή της υδροδότησης, ώστε να γεμίσει ξανά....


 «Αν δεν εισακουστώ, θ’ αναγκαστώ να εφαρμόσω τον κανονισμό της ΔΕΥΑΜΒ, που προβλέπει διακοπή των παροχών για ένα μήνα, σε όποιον διαπιστωθεί ότι ποτίζει μπαξέδες και γκαζόν, πλένει αυλές και Ι.Χ. αυτοκίνητα», τόνισε ο κ. Στόϊκος μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου.
Για το σκοπό αυτό, ο αντιδήμαρχος θα συστήσει κλιμάκια ελέγχου στις παραπάνω περιοχές, το πρωί του Σαββάτου, που διαπιστώνεται το μεγάλο πρόβλημα.  Όπως είπε, το γκαζόν είναι ιδιαίτερα υδροβόρο και καθένας που διαθέτει, πρέπει να μεριμνήσει ώστε να έχει μια μικρή γεώτρηση, ενώ και τα κτήματα πρέπει να ποτίζονται με νερό άρδευσης και όχι ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου