English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Από τις σουίτες σε κελί 12 τ.μ

inside_rikersΣτις φυλακές της νήσου Ράικερς, οδηγήθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν, μετά την άρνηση της δικαστού Μελίσα Τζάκσον να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η δικαστής έκρινε ότι είναι ύποπτος διαφυγής και αποφάσισε τη συνέχεια της κράτησης του μέχρι την Παρασκευή οπότε και θα επαναληφθεί η διαδικασία ενώπιον ενόρκων, κεκλεισμένων των θυρών.

Σχετικές ειδήσεις:  Προφυλακιστέος ο Στρος - Καν

Μόνος σε κελί του « Βράχου»

Μέσα σε λίγα 24ωρα η ζωή του σοσιαλιστή με το χαβιάρι, όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι επικριτές του, άλλαξε ριζικά.
Από τη σουίτα των 3000 δολαρίων του Sofitel, όπου φέρεται να διέπραξε και τα σοβαρότατα αδικήματα της σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και ομηρίας νεαρής καμαριέρας, βρίσκεται πλέον σε ένα κελί διαστάσεων 3Χ4 των διαβόητων φυλακών της νήσου Ράικερς.
Ο Στρος Καν, θα βρίσκεται μόνος του στο κελί, δεν θα βλέπει τους άλλους συγκρατούμενους τους γιατί θεωρήθηκε σύμφωνα με την αστυνομία κρατούμενος υψηλού προφίλ.
Στις φυλακές αυτές κρατούνται 14000 άνδρες και γυναίκες που έχουν καταδικασθεί για τη διάπραξη σοβαρότατων εγκλημάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Οι φυλακές Ράικερς, βρίσκονται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και σε αυτές κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.
Το συγκρότημα, το οποίο είναι γνωστό ως "Ο Βράχος", εκτείνεται σε εμβαδό 1700 τετρ. χιλιομέτρων και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.
Πηγή: CNN - Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου