English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Άρχισαν οι καλές ειδήσεις!! Αφού πλέον πέτυχαν τους στόχους τους, Εργασιακά, ασφαλιστικό, κ.ά.

Αισιόδοξο το ΔΝΤ

Αισιόδοξη είναι η ματιά του ΔΝΤ για την Ελλάδα, σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα και προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 1,1% για τη χώρα μας από το 2012, αφού προηγηθεί μια ύφεση στο 3% για το τρέχον έτος.

Αισιόδοξο εμφανίζεται το ΔΝΤ, την ίδια στιγμή βέβαια που, το έλλειμμα που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, δείχνει ότι βρίσκεται στα 4,710 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ  η υστέρηση εσόδων στο 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους....

Παρ' όλα αυτά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεση του εκτιμά πως για να αποδώσει το πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελλάδας θα πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος ακόμα, προσθέτοντας πως τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έχουν δεσμευτεί να εξυπηρετήσουν πλήρως τα δάνεια τους.
Σε όλη την Ευρώπη, η ανάπτυξη της οικονομίας για το 2011 θα διαμορφωθεί στο 1,7%, για να φτάσει το 2012 στο 1,9%.
“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκαναν καλή δουλειά, περιορίζοντας την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη”, αναφέρει εν ολίγοις  η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στην Αθήνα ο Ρομπέι
Στην Αθήνα φτάνει την Τρίτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι , ο οποίος θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.
Αργότερα θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) με θέμα "Ελλάδα και Ευρώπη: Κτίζοντας το μέλλον σε δύσκολους καιρούς".
Για το εάν η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ.Β. Ρομπάι συνδέεται με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ή σημαίνει ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του μνημονίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι "δεν υπάρχει καμία τέτοια σύνδεση" και πως πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με μια διαρκή φημολογία για αναδιάρθρωση, εκλογές και ό,τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί στη σφαίρα της φαντασίας.
"Η αναδιάρθρωση χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι για τη χώρα μας υπάρχει ένα οικονομικό σχέδιο, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΕΕ και εφαρμόζεται.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας, το οποίο θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση την Παρασκευή, 15 Απριλίου, ο πρωθυπουργός, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Υγείας , Ανδρέα Λοβέρδο, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Λούκα Κατσέλη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Επιπλέον, θα συνεδριάσουν οι Κοινοβουλευτικοί Τομείς Εργασίας προκειμένου οι βουλευτές - μέλη τους να ενημερωθούν από τους αρμόδιους υπουργούς για τις πολιτικές πρωτοβουλίες των υπουργείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου