English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

   Ειδικό site ( wra.ths.ghs@volos-city.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) δημιούργησε ο Δήμος Βόλου  ενόψει της "Ώρας της Γης 2011", το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και φέτος ο Δήμος και προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία του πλανήτη, προκειμένου να σταλεί από το Βόλο ένα συλλογικό  ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, λίγες μέρες μετά τα τραγικά συμβάντα της Ιαπωνίας, ότι απαιτείται η δέσμευση των ισχυρών χωρών για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου....
Η συμμετοχή σ’ αυτή την συλλογική προσπάθεια, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, αποτελεί ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα, μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητα της τοπικής μας κοινωνίας, προκειμένου να αναληφθούν διάφορες πρωτοβουλίες για το μέλλον του πλανήτη μας».
Ο Δήμος Βόλου θα στείλει το δικό του μήνυμα σβήνοντας τα φώτα σε κεντρικά δημοτικά κτήρια του ενιαίου Δήμου για μια ώρα (20.30-21.30) και οργανώνοντας εκδήλωση παρατήρησης των αστρoνομικών φαινομένων, με τη συνεργασία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία Αναύρου και ώρα 20.00 (δίπλα από τα γλυπτά του Φιλόλαου).
Κατά τη διάρκεια της Αστροβραδιάς, μέλη της Εταιρείας θα «ξεναγήσουν» το κοινό στον έναστρο ουρανό και παράλληλα τα τηλεσκόπια θα είναι στη διάθεση όλων για να παρατηρήσουν τους πλανήτες Ερμή, Δία και Κρόνο, τους αστερισμούς  του Ωρίωνα, του Λέοντα, των Διδύμων, του Ηνίοχου, του Ταύρου, το Νεφέλωμα  του Ωρίωνα, τα σφαιρωτά σμήνη στους αστερισμούς του Καρκίνου, των Θηρευτικών Κυνών, και της Κόμης της Βερενίκης, το διπλό σμήνος του Περσέα,  το αστρικό σμήνος Πλειάδες, τους γαλαξίες Μ-81 και Μ-82 στη Μεγάλη Άρκτο,  το αστέρι Σείριο,  κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου