English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ σε Σαμαρά!!!





"Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα", ξεκαθάρισε στον Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και προφανώς έτσι εξηγείται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "σφύριζε αδιάφορα" για την επαναδιαπραγμάτευση το βράδυ των εκλογών

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στον δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό Ο1. Όπως είπε, "Στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μια χρονική παράταση του είπα και του ζήτησα να μην αναφέρεται σε ένα θέμα που έχει λήξει".

«Του εξήγησα πως, αναφορικά με το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στη συνομιλία που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος. «Πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, είχα δηλώσει πως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια ενδεχόμενη χρονική παράταση. Η ύφεση είναι πιο σοβαρή στην Ελλάδα απ' ό,τι σε άλλες χώρες και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια χρονική επιμήκυνση του προγράμματος», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο κ. Γιούνκερ αρνήθηκε πάντως να υπεισέλθει στις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης παράτασης και ιδιαίτερα στην ακριβή διάρκειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου