English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Περιμένοντας μια ασύλληπτα τεραστίων διαστάσεων καταστροφή? η NASA προτρέπει να..... "φτιάξτε ένα πλάνο επιβίωσης"

Εκτακτα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της οικογένειάς μας, αλλά και των ατόμων με ειδικές ανάγκες προειδοποιεί να λάβουμε ο γενικός διευθυντής της ΝΑSA. Προβλέπονται μεγάλες οικολογικές καταστροφές (Vid)

nasa by babisflou

Ηδη από τις 13 Ιουνίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA, κυκλοφορεί ένα βίντεο, με μήνυμα του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας, στο οποίο προτρέπει τους υπαλλήλους της να εκπονήσουν ο καθένας τους, ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ακραίων οικολογικών φαινομένων ή καταστροφών.
Ο ίδιος απευθύνει έκκληση σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου να αφιερώσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το βίντεο και να ακούσουμε προσεχτικά τις οδηγίες που δίνονται.
Να σημειωθεί βέβαια, ότι στις ΗΠΑ κάθε χρόνο σχεδόν πραγματοποιούνται παρόμοιες "ασκήσεις πληθυσμού" από κυβερνητικές και μη οργανώσεις, αλλά ποτέ η ίδια η NASA δεν κατέφυγε στο παρελθόν σε ανάλογες μεθόδους ενημέρωσης και προτροπής του προσωπικού της.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν αρκέστηκε στην ενημέρωση του προσωπικού με e-mail, αλλά το συγκεκριμένο βίντεο ανέβησε στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA, ώστε να γίνει ευρέως γνωστό και ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει να σκεφτεί για λίγα λεπτά τον τρόπο επιβίωσής του σε περίπτωση ενός ακραίου καιρικού φαινομένου, όπως ακριβώς συνέβη και στην Ιαπωνία.
Ωστόσο, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτι περιμένουν να συμβεί. Κάτι ίσως ισχυρό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο; Αυτό μονάχα να το βιώσουμε απομένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου