English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Αλλαγή της χρήσης γης στην περιοχή Ntερέμπασι Αγριάς στην περιοχή Τερέμπασι Αγριάς

AGRIAΑίτημα η περιοχή Ντερέμπασι (ΖΟΕ 3α του πρώην Δήμου Αρτέμιδας) στην Αγριά να χαρακτηριστεί ως περιοχής επέκτασης κατοικίας-τουρισμού κι αναψυχής υπέβαλλα στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου όλοι οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες κατοικιών και κτημάτων της περιοχής Ντερέμπασι, ενόψει της αυριανής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επέκταση της ΖΟΕ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Το υπόμνημα με τις υπογραφές όλων των ενδιαφερομένων, κατέθεσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Χαρ. Ζάχος. Ειδικότερα όπως αναφέρουν στο υπόμνημα, η περιοχή αυτή έχει έκταση 1000 στρέμματα και την καλύπτουν ιδιοκτησίες από 1-5 στρέμματα η κάθε μία σε ποσοστό περίπου 80%, από 5-10 στρέμματα σε ποσοστό 18% ενώ 2% είναι οι εκτάσεις από 10 στρέμματα και πάνω. Υπάρχουν περίπου 100 διάσπαρτες κατοικίες που κατοικούνται μόνιμα, πολλές εκ των οποίων πάνω από 35 χρόνια....

Υπάρχει αγωγός ύδρευσης και η περιοχή είναι όμορη του Σχεδίου πόλης Αγριάς το οποίο έχει ήδη πολεοδομηθεί, καθώς επίσης είναι όμορη της περιοχής Αγ. Μηνάς που προτείνεται ως περιοχή επέκτασης κατοικίας-τουρισμού και αναψυχής. Πρόκειται για μια παραλιακή περιοχή απερίου φυσικού κάλλους με αμμουδιά σε όλο το μήκος της με καθορισμένο και διανοιγμένο αιγιαλό, η οποία αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης παραλιακής περιοχής με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά που ξεκινά από την Αγριά και φθάνει μέχρι το Μαλάκι. Χρησιμοποιείται δε από χιλιάδες λουόμενους κάθε καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές μονάδες ούτε νεκροταφεία. Με δεδομένα τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά της υπό μελέτης περιοχής θα πρέπει να τροποποιηθεί η υπάρχουσα πρόταση επειδή: υπάρχουν νόμιμες κατοικίες καθώς και οι αποστάσεις μεταξύ του Σχεδίου πόλης Αγριάς, του οικισμού του Γ. Μηνά καθώς και της παραλιακής ζώνης είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών μονάδων καθώς και Νεκροταφείου ενώ υπάρχει κι αγωγός ύδρευσης.
Αίτημα για αποκατάσταση ζημιών
Με επιστολή του προς τον αντιδήμαρχο Αγριάς και Αρτέμιδας Νικ. Στόικο, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγριάς, ζητά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στις 10 Δεκεμβρίου του 2009 στην περιοχή του Βρύχωνα. Όπως αναφέρει, η αποκατάσταση του κατεστραμμένου αναχώματος και ο καθαρισμός της κοίτης από δένδρα και φερτές ύλες, έγινε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όμως ο δήμος Βόλου, αν και υποβλήθηκε σχετικό αίτημα δεν προέβη σε άλλες εργασίες. Επισημαίνουν ότι στο μεταξύ το ανάχωμα που επισκευάστηκε έχει υποστεί εκ νέου καθίζηση και διάβρωση, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση των αγροτών στα κτήματά τους, καθώς επίσης και η πρόσβαση των λουομένων στη θάλασσα. Ζητά λοιπόν την αποκατάσταση του δρόμου και την ενίσχυση των τμημάτων του αναχώματος που έχουν υποστεί καθίζηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου