English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ώρα Ασφάλισης: Τι είπε ο Γιώργος Κώτσαλος για επαγγελματικά ταμεία, φυσικές καταστροφές, και δίκτυα πωλήσεων

Σε μία βαρυσήμαντη συνέντευξή του στην χθεσινή (Πέμπτη 10 Μαρτίου) εκπομπή "Ώρα Ασφάλισης" του Channel 9 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Γιώργος Κώτσαλος τοποθετήθηκε σε όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά και τους καταναλωτές. Ξεκαθάρισε μία σειρά θεμάτων ενώ αναφέρθηκε και στις επόμενες πρωτοβουλίες της Ένωσης που έχουν στόχο την ενίσχυση της πρότασης των καταναλωτών....

Αναλυτικότερα ο κ. Κώτσαλος ζήτησε να αλλάξει ο νόμος για τα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά ταμεία έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τα διαχειρίζονται και ασφαλιστικές εταιρείες. "Τροπολογία μιας σειράς χρειάζεται σε ένα νομοσχέδιο έτσι ώστε και οι ασφαλιστικές εταιρείες να μπορούν να διαχειρίζονται αυτού τους είδους τα ταμεία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώτσαλος προσθέτοντας ότι το πιο ουσιαστικό είναι ότι μόνο έτσι θα λειτουργήσει ο νόμος ό οποίος μέχρι σήμερα έμεινε στα χαρτιά αφού ελάχιστα ταμεία δημιουργήθηκαν.
Η αλλαγή του νόμου δεν είναι μόνο προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά πρωτίστως είναι προς όφελος των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων υπογράμμισε ο κ. Κώτσαλος προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη μία συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) προκειμένου από κοινού να γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις προς την πολιτεία.
Επίσης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας και με την ΓΣΕΒΕΕ για την βελτίωση των προσφερόμενων καλύψεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και είδε θετικά την πρόταση που κατατέθηκε σε προηγούμενη εκπομπή της "Ώρα Ασφάλισης" για την πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης ΕΑΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.
Ο κ. Κώτσαλος αποκάλυψε ακόμη ότι σύντομα η ΕΑΕΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία και για την ασφαλιστική κάλυψη του πληθυσμού από τον κίνδυνο του σεισμού και άλλων μεγάλων φυσικών καταστροφών. Ετοιμάζουμε μία πρόταση για τη συνεργασία κράτους και ασφαλιστικής αγοράς με στόχο την από κοινού κάλυψη του κίνδυνου του σεισμού στη βάση και της εμπειρίας που έχουν επί του θέματος άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και η Τουρκία είπε ο κ. Κώτσαλος. Συζήτηση έγινε και για τα νοσοκομειακά προγράμματα και τις παρεμβάσεις της πολιτείας στην τιμολόγησή τους. Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις αυτές είναι τελικά σε βάρος των ασφαλισμένων, καθώς οι εταιρείες θα καταστούν ζημιογόνες εάν δεν κάνουν σωστή τιμολόγηση του κινδύνου. Επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι ο ιατρικός πληθωρισμός και όχι τα ασφάλιστρα τα οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να ακολουθούν τον πληθωρισμό ο οποίος είναι πολύ υψηλότερος του γενικού πληθωρισμού. Η πολιτεία θα πρέπει να απαντήσει εάν θέλει η ιδιωτική ασφάλιση να καλύπτει με ασφαλιστικά προγράμματα υγείας τον πληθυσμό ή όχι τόνισε εμφατικά ο κ. Κώτσαλος.
Τέλος αναφερόμενος στα δίκτυα πωλήσεων που αξιοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες σημείωσε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας και η ανθρώπινη επαφή είναι αναντικατάστατη ωστόσο δεν πρέπει και δεν μπορούν να αποκλειστούν άλλα κανάλια διανομής όπως είναι το internet. Μελέτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνουν ότι περίπου το 30% των καταναλωτών θέλουν να ενημερώνονται από το διαδίκτυο αλλά πολύ μικρότερο ποσοστό αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες μέσω του internet.
Την συνέντευξη του κ. Κώτσαλου μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε επανάληψη το Σάββατο στις 9 το πρωί και Κυριακή 6 το απόγευμα από το Channel 9. Επίσης σύντομα θα μπορέσετε να την δείτε από το από το Web TV του www.nextdeal.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου