English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Βότανα

Ελιά Ελιά:
Όπως όλοι θα γνωρίζουμε το λάδι της ελιάς έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά,όπως και οι ελιές είναι πλούσιες σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και μέταλλα τα οποία είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας.
Ιστορία:Στη μυθολογία λέγεται οτι η ελιά δημιουργήθηκε όταν έπρεπε να πάρει το όνοά της μια πόλη,οπότε αγωνίστηκαν η Αθηνά-θεά της σοφίας- και ο Ποσειδώνας-θεός της θάλασσας-για την τιμή να δώσουν στην πόλη ένα όνομα.Νικητής θα ήταν αυτός ο οποίος θα έδινε το καλύτερο δώρο για την ευημερία της πόλης.Ο Ποσειδώνας πρόσφερε το πολεμικό άλογο και η Αθηνά μια ελιά.Έτσι η νέα πόλη πήρε το όνομα Αθήνα.
Χρήσιμα μέρη: Είναι ο καρπός και το λάδι που βγαίνει απο τον καρπό καθώς και τα φύλλα.
Δραστικές ουσίες: Τα φύλλα...
και η φλούφα έχουν στυφή γεύση αφού περιέχουν γαλλικό & μηλικό οξύ μια πράσινη ουσία χρωστική,φυτικό κερί, μια κρυσταλλική ουσία που ονομάζεται Ελαϊνη,ασβέστιο,φώσφορο,μαγνήσιο,θειάφι,κάλιο,σίδηρο και χλώριο.
Ιδιότητες: Τα φύλλα της ελιάς είναι αντισηπτικά ,στυπτικά,ηρεμιστικά καθώς και αντιπυρετικά.Το αφέψημα των φύλλων και της φλούδας είναι αποτελεσματικό φάρμακο για τον πυρετό και αν το κάνουμε πιο πυκνό μπορούμε να το πιούμε για τους πόνους των ρευματικών και των αρθριτικών.Το έγχυμα των φύλλων ηρεμεί την νευρική ένταση καθώς και το λάδι περιορίζει την δυσκοιλιότητα πίνοντας ένα κουταλάκι κάθε πρωί.
Εξωτερική χρήση: Το λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εγκαύματα,ραγάδες εγκυμοσύνης και σε μελανιές.Επίσης με ίση αναλογία σε οινόπνευμα γίνεται τονωτικό για τα μαλλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου