English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Οριστική λύση για τα ανασφάλιστα οχήματα η συνεργασία Υπουργείου Μεταφορών και Επικουρικού Κεφαλαίου με πρόστιμα εως 1.200 ευρώ!!

Tη σύζευξη του αρχείου που τηρεί το υπ. Μεταφορών και το Κέντρο Πληροφοριών αναμένεται να προτείνει η Επιτροπή για τα ανασφάλιστα οχήματα

 



Στο τέλος Οκτωβρίου αναμένεται η Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για να εξετάσει το θέμα των ανασφάλιστων να έχει καταθέσει το πόρισμά της, προτείνοντας λύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η αρμόδια επιτροπή αναμένεται να προτείνει τη σύζευξη του αρχείου που τηρεί το υπουργείο Μεταφορών και αυτού που τηρεί το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου, προκειμένου να εντοπιστούν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα και τα οποία υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύριο....


Τα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών ανεβάζουν τον αριθμό των κυκλοφορούντων οχημάτων στα 7,9 εκατομμύρια, ενώ στα 5,4 εκατομμύρια διαμορφώθηκε στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011 ο αριθμός των ασφαλισμένων, καταγράφοντας μείωση κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Να σημειωθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός που υπολογίζεται σε 1 εκατομμύριο είναι τα αυτοκίνητα που εξαιρούνται της υποχρέωσης για ασφαλιστική κάλυψη.

Τον ακριβή προσδιορισμό του αριθμού των αυτοκινήτων που δεν φέρουν ασφαλιστική κάλυψη και τον εντοπισμό τους θα επιτρέψει η σύζευξη των δύο αρχείων και η διασταύρωση των στοιχείων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.
Στη συνέχεια το υπουργείο Μεταφορών θα πρέπει να στείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων, καλώντας τους να πληρώσουν πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων και ο περιορισμός του φαινομένου θα ανακουφίσει σημαντικά το Επικουρικό Κεφάλαιο που κάθε χρόνο επιβαρύνεται με 100 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αποζημιώσεων που προέρχονται από τα ανασφάλιστα οχήματα. Σημειώνεται ότι το 2010 το πλήθος των ζημιών που προκάλεσαν ανασφάλιστα οχήματα ανήλθε στις 8.000 και το κόστος τους διαμορφώθηκε στα 87,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου