English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Έπεσε σε χαράδρα ύψους 100 μέτρων εξαιτίας της απουσίας στηθαίου και της κακής κατασκευής του δρόμου.

Συγχωριανός μας συμβασιούχος του δήμου έπεσε με το αγροτικό του όχημα σε χαράδρα ύψους 100 μέτρων, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου γυρνώντας στο σπίτι του στη μετά το τέλος της εργασίας του.
Στο συγκεκριμένο σημείο (επικίνδυνη δεξιά στροφή) δεν υπάρχει προστατευτικό κιγκλίδωμα ούτε στηθαίο με αποτέλεσμα ο άτυχος οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του και να βρεθεί στο κενό.
Κάτοικος του χωριού που ήταν 500 μέτρα μακριά από το σημείο και είχε πανοραμική θέα μόλις είδε το περιστατικό αμέσως έσπευσε στο σημείο μέσα από το ποτάμι και βρήκε τον άτυχο συγχωριανό μας σοβαρά χτυπημένο. Σε πολύ λίγο χρόνο ήρθαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με επικεφαλής τον Διοικητή του πυροσβεστικού σώματος, ένα ασθενοφόρο και ειδική μονάδα αναρριχητών προκειμένου για τον απεγκλωβισμό του οδηγού. Μετά την επιτυχή προσπάθεια όλων ακόμη και κατοίκων της Δράκειας ο συγχωριανός μας μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Βόλου και από εκεί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας....

Είναι τεράστια η ευθύνη του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας που χρόνια τώρα δεν έχει γίνει κανένα έργο οδικής ασφάλειας στη περιοχή. Πως είναι δυνατόν να επενδύονται εκατομμύρια ευρώ για τουρισμό και ανάπτυξη και από αυτά τίποτα να μην δύνεται για οδικό δίκτυο. Πως είναι δυνατόν να κινδυνεύουν τα παιδιά μας καθώς πηγαινοέρχονται καθημερινά στις σχολικές τους υποχρεώσεις με την τοπική συγκοινωνία αλλά και τώρα για τα μπάνια τους και κανείς ούτε Δήμαρχος ούτε Περιφερειάρχης να μην νοιάζεται για την ασφάλειά τους. Πως είναι δυνατόν κάτοικοι αλλά και τουρίστες να διασχίζουν έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο Αγριάς – Δράκειας και όλοι οι υπεύθυνοι να κωφεύουν; Αν αυτό δεν λέγεται εγκληματική αμέλεια τότε πως λέγεται; Από το ίδιο Blog είχαμε αναφερθεί στο θέμα της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου στις 25/5/11 αλλά καμία απάντηση κανένα σχόλιο. Προειδοποιούμε όμως πως δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα κύριε Δήμαρχε και κύριε Περιφερειάρχη. Ετοιμαζόμαστε και είναι προ των πυλών κινητοποιήσεις μεγάλης συμμετοχής από όλους τους κατοίκους της Δράκειας, αν δεν κάνετε κάτι τώρα, προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας σε όλη της Χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου