English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο Δήμος Βόλου τι κάνει για την τουριστική Ανάπτυξη και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών??


Πριν από λίγο διαβάσαμε άρθρο που αναφερόταν σε έργα που ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούνται προκειμένου για την αλλαγή προς το καλύτερο της εικόνας περιοχών του Δήμου Λουτρακίου και της εκεί Αρμόδιας Περιφέρειας.
Αναδημοσιεύουμε λοιπόν το εν λόγο άρθρο μπας και βρεθεί ανταπόκριση και στο δικό μας Δήμο (Βόλου) και ξεκινήσουν και εδώ οδικά έργα που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και πιο ασφαλή. Όχι βέβαια πως η Δημοτική αρχή δεν έχει εντοπίσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό Δίκτυο, αλλά τα έργα μένουν ακόμη στα χαρτιά....

Τραγικό παράδειγμα ο δρόμος που συνδέει τη Αγριά με τη Δράκεια και τα Χάνια.
Ένα οδικό δίκτυο φοβερά επικίνδυνο σήμερα, που αν αξιοποιηθεί σωστά θα αποσυμφoρήσει κατά 50% τουλάχιστον την πρόσβαση στο Ανατολικό Πήλιο που σήμερα γίνεται κατά βάση από Άνω Βόλο – Πορταριά .Έτσι θα δώσει τη δυνατότητα σε ντόπιους αλλά και τουρίστες να έχουν και άλλη πιο ασφαλή λύση για την πρόσβασή τους στο Ανατολικό Πήλιο.
Και δεν είναι μόνο η ασφαλή μετακίνηση των τουριστών Ελλήνων ή Ξένων αλλά και η ασφάλεια που πρέπει να έχουν τα παιδιά μας που μεταφέρονται στα σχολεία, κι εμείς που ανεβοκατεβαίνουμε καθημερινά στις εργασίες μας ή σε όποιες άλλες υποχρεώσεις μας προκειμένου να μην θρηνήσουμε  θύματα. 
Τραγικό παράδειγμα τα παιδιά στα Τέμπη και τόσα άλλα.
'Η μήπως να πάμε σε κινητοποιήσεις για να ακουστεί η φωνή μας????????
Πιστεύουμε κύριε Δήμαρχε πως θα βγάλετε από τα συρτάρια και θα προωθήσετε όλες τις μελέτες που υπάρχουν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Αγριάς και που δυστυχώς δεν βρήκαν ανταπόκριση από την Νομαρχία .μήπως να πάμε σε κινητοποιήσεις για να ακουστεί η φωνή μας????????
Ακολουθεί το κείμενο:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη χθεσινή του συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2011, έκανε δεκτή και υπερψήφισε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε για την ένταξη του έργου «Βελτίωση – ανακαίνιση επαρχιακής οδού Περαχώρας – λίμνης Βουλιαγμένης », προϋπολογισμού 2.344.000,00 ευρώ.

  Η ώριμη μελέτη του έργου, έχει εκπονηθεί από το Δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων, ενώ έχουν καταβληθεί και οι δαπάνες για τις αντίστοιχες απαλλοτριώσεις.

Μετά από τις μελέτες και τις εισηγήσεις των αντίστοιχων Διευθύνσεων τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Λουτρακίου – Αγ.Θεοδώρων, καθώς και τη συστηματική συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Δέδε και του Δημάρχου Λουτρακίου -Αγ.Θεοδώρων, κ. Λογοθέτη, αποφασίστηκε από το Περιφερειακό Συμβουλίου Πελοποννήσου η προώθηση των εργασιών για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Πρακτικά, το έργο αφορά στη διαπλάτυνση της Επαρχιακής Οδού, στη βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών της και στη διόρθωση των καμπύλων τμημάτων που μέχρι τώρα δυσχεραίνουν την ομαλή μετακίνηση των πολιτών προς τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και τη Λίμνη Βουλιαγμένης που προσελκύει πλήθος τουριστών, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Ο κ. Δέδες, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση της εισήγησης, τόνισε την αναγκαιότητα του έργου τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής που συνδέεται άμεσα με την προβολή των αρχαιολογικών χώρων του Νομού, όσο και για την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού άξονα.

Μπράβο στους Κυρίους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου