English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Χωρίς συγκοινωνία ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Αποκομμένος συγκοινωνιακά από σήμερα το πρωί το δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου και κυρίως προς Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό καθώς διαπιστώθηκε και νέα καθίζηση που προκλήθηκε χθες βράδυ και στο ένα ρεύμα που ήταν ανοιχτό, μετά τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλά σημεία του δρόμου. Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου σταμάτησε τα δρομολόγια από σήμερα στις 8:30 π.μ. κι απέστειλε ενημερωτικά έγγραφα σε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Αστυνομική Διεύθυνση και ζητά διασφαλίσεις για την επανέναρξη των δρομολογίων. Στο μεταξύ σήμερα δεν έγινε και η μεταφορά των μαθητών από Μακρυρράχη προς Ζαγορά λόγω άρνησης του οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ να διασχίσει το δρόμο, λόγω επικινδυνότητας ενώ δεν έγινε αποδεκτή από τον οδηγό πρόταση του δημάρχου Γ. Αντώνογλου να μετεπιβιβαστούν οι μαθητές σε λεωφορειάκι του δήμου. Μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλο ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημ. Κολυνδρίνης επισήμανε ότι ακόμη και μέχρι χθες τα δρομολόγια γινόταν γνωρίζοντας την επικινδυνότητα του οδοστρώματος, αλλά πλέον μετά και τη χθεσινοβραδινή καθίζηση στο ένα και μοναδικό ρεύμα κυκλοφορίας δεν μπορεί να επιτρέψει την συνέχιση των δρομολογίων.
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν όμως και στο οδικό δίκτυο Αγριά - Δράκεια του νέου Δήμου Βόλου λόγω ζημιών που υπέστη το οδόστρωμα από τις πλημμύρες του 2009 και οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν ακόμη παρά τις διαβεβαιώσεις της Νομαρχίας πως αμέσως θα αρχίσουν οι εργασίες. Μάλιστα δε ο Δήμος Αγριάς είχε κηρυχτεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.
Το πρόβλημα είναι όχι απλά μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια για την μεταφορά παιδιών  Γυμνασίου - Λυκείου στην Αγριά.
Οι μνήμες όλων μας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών - Μαλιακού είναι πολύ φρέσκες.
Πιστεύοντας στην δυναμική της νέας Δημοτικής αρχής ευελπιστούμε να λυθούν τέτοιου είδους προβλήματα για το Δήμο Βόλου γιατί δεν θα αργήσουμε να θρηνήσουμε πάλι θύματα Παιδιά Αθώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου