English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Προβλήματα απο την κακοκαιρία

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση συνεχίζουν να εντοπίζονται λόγω του κύματος ψύχους που πλήττει τη χώρα από τη Δευτέρα. Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν τα νησιά των Σποράδων που τροφοδοτούνται εκ περιτροπής με ρεύμα. Υποχωρεί η κακοκαιρία από το απόγευμα.ησιά των Σποράδων, τροφοδοτούνται εκ περιτροπής με ρεύμα ύστερα από βλάβη που παρουσιάστηκε σε εναέρια γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ, από πτώση πυλώνα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε περιοχή του Πηλίου, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γενικός Διευθυντής Διανομής της ΔΕΗ, Νίκος Αραβαντινός. Όπως σημείωσε ο κ. Αραβαντινός, η βλάβη σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο θα αποκατασταθεί πλήρως μέχρι την Παρασκευή).
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν όμως και στην Αττική και συγκεκριμένα στη γραμμή Πεντέλη-Βριλήσσια, αλλά και στη Τζια.
Οδικό δίκτυο
Δυσχέρεια σημειώνεται στην κυκλοφορία...
στην Καπανδριτίου - Καλάμου, στην Ανώνυμη οδό από την Καισαριανή προς τον Υμηττό, ενώ κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από τη μονή Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια.
Κλειστή είναι λεωφόρος Πάρνηθος προς το τελεφερίκ και η Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς Νέα Μάκρη. Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από τον Αγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν, ωστόσο κλειστή είναι η οδός για το χιονοδρομικό από την Κερασιά. Κανονικά διεξάγεται η κίνηση από τη Βέροια και τη Νάουσα προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και «3-5 Πηγάδια».
Συνθήκες παγετού επικρατούν, από νωρίς το πρωί, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.
Με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας-Βλάστης, από το 12ο χλμ. έως το 24ο χλμ. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες μέσω Βίγλας και Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα θα κινηθούν κανονικά όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν χθες ότι αναβάλλουν την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία. Έτοιμη να δρομολογήσει έκτακτες αμαξοστοιχίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς, λόγω του χιονιά, είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Απαγορευτικό απόπλου
Μόνο τα πλοία προς Κρήτη θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου για τα υπόλοιπα δρομολόγια. Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Ωρωπό προς Ερέτρια. Όσον αφορά στον Αργοσαρωνικό, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια με τα πλοία, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα δελφίνια.
Κλειστά σχολεία
Κλειστά την Τετάρτη λόγω χιονιού τα σχολεία σε Αγιο Στέφανο Άνοιξη, Διόνυσο, Δροσιά, Σταμάτα, Κρυονέρι, Ροδόπολη Κηφισιά, Εκάλη, Ερυθραία. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των περιοχών Πεντέλης Νέας και Παλιάς, Μελισσίων, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Αμαρουσίου και Πεύκης, όπως επίσης στους Θρακομακεδόνες, τον Διόνυσο και τη Φυλή.
Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα σχολεία του Δήμου Ωρωπού. Για τις περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα λόγω χιονιού οι γονείς να επικοινωνούν με τις διευθύνσεις των σχολείων.
Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα ορεινά χωριά των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Καρδίτσας (στις 9 θα ανοίξουν τα σχολεία στην πόλη της Καρδίτσας), Λάρισας, Τρικάλων, στα Τέμπη, το νομό Μαγνησίας, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τα ορεινά της Αιγιαλείας.Σταδιακή βελτίωση του καιρού
Γενικά ηλιοφάνεια με ισχυρό παγετό στα δυτικά και βόρεια και χιονόνερο ή χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση, Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 9 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου