English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Απόκριες στον Βόλο!!

Ο Βόλος είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και φυσικά σε συνδυασμό με το βουνό των Κενταύρων, είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές ή και για ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο 365 ημέρες τον χρόνο. Κάθε εποχή του χρόνου έχει την δική της χρωματική παλέτα στο μαγευτικό βουνό του Πηλίου. Φυσικά δεν χρειάζεται να σας μιλήσουμε για τις υπέροχες παραλίες, το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο, τα ατέλειωτα μονοπάτια περιπάτου μέσα στο δάσος, τα κέντρα ιππασίας• και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να γράφουμε για πολύ ώρα ακόμα.Εμείς σας προτείνουμε τον Βόλο και το όμορφο Πήλιο και για μία αποκριάτικη απόδραση. Εσείς απλά διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου, που ακολουθεί, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρεθείτε εκεί με την παρέα σας και φυσικά την διάθεσή σας. Καλά να περάσετε και καλή Σαρακοστή σε όλους……
Πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για τις απόκριες 2011:...
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ Τ’ αδιάντροπα της Λέσβου Θέατρο Παλιάς Ηλεκτρικής-8.30 μ.μ. Τραγούδια – Χοροί – Ιστορίες – δρώμενα Συμμετέχουν: Ο Σόλων Λέκκας, αμανετζής & οι μουσικοί Α. Κατσιγιάννης, Κ. Γκουβέντας (βιολί) και Γ. Κατσικαβέλης (κιθάρα). Πλαισιώνει η χορευτική αντρική και γυναικεία ομάδα του Λ.Ε.Β. με αποκριάτικους χορούς της Λέσβου Οργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με είσοδο 10 €.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ Βραδιά με ρετρό μουσική Συμμετέχει τετράφωνο σχήμα από καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς – ώρα 9 μ.μ. Οργάνωση: Δημοτική Ενότητα Αγριάς- ΔΗ.ΚΕ.Δ.Α. Είσοδος ελεύθερη ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ Η τρελλοπαρέα Γλέντι, χορός και αποκριάτικα τραγούδια στην ταβέρνα «Το στέκι του Καλτσά» της Ν. Αγχιάλου Οργάνωση: η Τρελλοπαρέα Είσοδος ελεύθερη ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ Τοπικό αποκριάτικο γλέντι με δρώμενα Άναμμα του «Αφανού», κάψιμο του Καρνάβαλου, εδέσματα, κρασί και γλέντι Κεντρική Πλατεία Μελισσατίκων-ώρα 7 μ.μ. Οργάνωση: Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μελισσατίκων ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ Από την παλιά Αθήνα στο….Ρίο ένα διαχρονικό ταξίδι στη μουσική και το χορό Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Βόλου – ώρα 8 μ.μ. Μουσικοχορευτική παράσταση με αποκριάτικα τραγούδια, κεράσματα κρασί και μεζέδες και ξεφάντωμα Οργάνωση: Φιλαρμονική Δήμου Βόλου με τη συμμετοχή των Σχολών Χορού Λάτιν CHORUS LINE – VOLOS & DANCE ACADEMY – VOLOS Διεύθυνση Ορχήστρας : Γιώργος Καρυδάκης Είσοδος ελεύθερη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ Τα κόκκινα φανάρια -μασκέ πάρτι Καφέ -μπαρ «Κύκνος» (χώρος Λιμεναρχείου)-ώρα 10 μ.μ. Οργάνωση: : Εικαστικός Σύλλογος και «καλλιτεχνικό παρεάκι» Είσοδος ελεύθερη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ Γλέντι και ….χοροί Πλατεία Φυτόκου-ώρα 11 π.μ. Εδέσματα, κρασί, γλέντι και αποκριάτικος χορός Οργάνωση: Εξωραϊστικός Σύλλογος «Φυτόκου».
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ Αφανός, αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου του «Αφανού» Πέταγμα και διαγωνισμός αερόστατου με έπαθλα Παραδοσιακό γλέντι με μουσική, χορό και τοπικές γεύσεις από Ομάδα Γυναικών της Μακρινίτσας Πλατεία Ηρώων και Ευεργετών Μακρινίτσας -ώρα 6 μ.μ. Οργάνωση: Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ Γλέντι στην Κάπουρνα Μουσική, χορός, κρασί και εδέσματα Κεντρική πλατεία Γλαφυρών- ώρα 7.μ.μ. Οργάνωση: Τοπική Κοινότητα Γλαφυρών, Λαογραφικός Σύλλογος «Γλαφυριωτών» & Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλαφυρών.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ Αll day party Ολοήμερο ξεφάντωμα στην Παραλία για μικρούς και μεγάλους από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ » Παιδικό πάρτι (με ομαδικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, face-painting και άλλα…..) -ώρα 11.30 π.μ.-2 μ.μ. » Μουσική συνέχεια για όλα τα γούστα μ’ ένα μουσικό παζλ με λάτιν, τζαζ, ποπ, ροκ και πολλή ελληνική μουσική με διάφορα δρώμενα και εκπλήξεις, από τις 4 μ.μ. » Και μετά …… «θα το κάψουμε το μνημόνιο….»
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ Κούλουμα σε τέσσερα σημεία του Δήμου Βόλου » Πολιτιστικό Άλσος της Ν. Ιωνίας » Ακτή Αλυκών » Ακτή Ν. Αγχιάλου » Ακτή της Αγριάς (Σουτραλί) (από τις 11 το πρωί ) Το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου