English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα του υδράργυρου στο νερό

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το θέμα του υδράργυρου στο νερόΘέμα επείγουσας διερεύνησης πιθανής δηλητηρίασης των κατοίκων, θέτει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς. Την σφοδρή αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και του επικεφαλής αυτής ιατρού Γιώργου Μουλά, προκάλεσε η ανάδειξη του θέματος από το e-Volos.gr της εύρεσης υψηλών επιπέδων, πάνω από το όριο, υδράργυρου σε γεώτρηση ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Αγρίας του Βόλου.
Η επιλογή μάλιστα των υπεύθυνων της ΔΕΥΑΜΒ, στης οποίας το Δ.Σ. προεδρεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου Παναγιώτης Σκοτινιώτης, να μην ενημερώσει άμεσα τους πολίτες, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν μέρες πριν για την υπέρβαση του ορίου, όπως το e-Volos.gr ανέδειξε ως θέμα (Διαβάστε περισσότερα ...ΕΔΩ), είχε ως αποτέλεσμα την άμεση παρέμβαση του κ. Μουλά, ο οποίος φέρνει το θέμα, υπό μορφή ερώτησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, η ερώτηση έχει ως εξής:...

ΘΕΜΑ: Κατανάλωση νερού με υδράργυρο από κατοίκους της Αγριάς.
Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι σε γεώτρηση ύδρευσης της Αγριάς ευρέθησαν υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Σύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες από την στιγμή που έγινε γνωστό μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, μεσολάβησαν αρκετές ημέρες, κατά τις οποίες οι κάτοικοι της Αγριάς κατανάλωσαν το ακατάλληλο νερό της γεώτρησης. Προκύπτει μεγάλο ηθικό και όχι μόνο θέμα για την ΔΕΥΑΜΒ και την Δημοτική Αρχή για την ολιγωρία αυτή, ένεκα της οποίας εκτέθηκαν σε κίνδυνο υγείας συμπολίτες μας. Δεν υπάρχει πληροφόρηση για την ημερομηνία προηγουμένου ελέγχου της εν λόγω γεώτρησης και του πιθανού χρόνου έκθεσης στον κίνδυνο δηλητηρίασης των κατοίκων και των άμεσων και μακροχρονίων επιπτώσεων της υγείας τους.
Επερωτάται η Δημοτική Αρχή:
1. Για ποιο λόγο καθυστέρησε η λήψη των μέτρων
2. Για ποιους λόγους δεν διερευνάται επειγόντως το πρόβλημα πιθανής δηλητηρίασης των κατοίκων από τον ψευδάργυρο, ώστε να έχουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, εφόσον η ΔΕΥΑΜΒ ευθύνεται για αυτό.
Πηγή: ThisisVolos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου