English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ζευγάρι Ιταλών έκρυβε από την εφορία εκατομμύρια ευρώ (una faccia una razza)!!

Ένας 68χρονος Ιταλός και η 62χρονη σύζυγός του, κάτοικοι Βενετίας, κατάφεραν να κρύψουν εισοδήματα που αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας στην εφορία ετήσιο εισόδημα μόλις έξι ευρώ.
 

Όπως προκύπτει από τις πολύμηνες έρευνες της οικονομικής αστυνομίας της πόλης, το ζευγάρι είχε δημιουργήσει δύο εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο, μέσω των οποίων είχε προχωρήσει σε σειρά αγοραπωλησιών ακινήτων και οικοδομήσιμων εκτάσεων. 
 
Η πιο σημαντική αγοραπωλησία είχε γίνει το 2008 και αφορούσε σε μία έκταση 180 εκταρίων (αντιστοιχεί σε διακόσια γήπεδα ποδοσφαίρου) σε παραθαλάσσια περιοχή έξω από τη Γαληνότατη, Από την πώληση αυτή, οι δύο κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή, αποκόμισαν 65 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν τοποθετήσει σε λογαριασμούς που διατηρούσαν σε τράπεζα του Λουξεμβούργου. 
 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το ζευγάρι όχι μόνο είχε «παραλείψει» να δηλώσει στην εφορία το ποσό αυτό αλλά τα τελευταία 14χρόνια δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, οι συνολικές αποταμιεύσεις και επενδύσεις τους στο εξωτερικό, αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ. Ως πρώτη δόση, πρόκειται να ζητηθεί από το ζευγάρι των κατηγορούμενων για φοροδιαφυγή, η καταβολή 11 εκατ. ευρώ, ως το τέλος τους έτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου