English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Και είχαμε μια φαγούρα....................



Κριτική στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ασκεί το ΚΚΕ
Επισήμως απέναντι στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες τοποθετήθηκε το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, καλεί τα λαϊκά στρώματα να αναλογιστούν ότι οι αγώνες χωρίς σαφή στόχο και ταξικό προσανατολισμό δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα, ενώ τους συστήνει να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία τις κολακείες και τα «αγκαλιάσματα» των κομμάτων, των ΜΜΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, καθώς και διάφορων μηχανισμών που παριστάνουν τους ακομμάτιστους. Ασκεί πάντως κριτική στα λαϊκίστικα συνθήματα και το ακομμάτιστο των συγκεντρώσεων, που το χαρακτηρίζει «αντιδραστικό»....
Στην ανακοίνωσή του το Π.Γ. χαρακτηρίζει ως «ενθαρρυντικό στοιχείο να βρίσκονται λαός και νεολαία στον δρόμο διαδηλώνοντας τη συσσωρευμένη οργή του, σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να διαμορφώσει κλίμα ουσιαστικής αγωνιστικής ανάτασης» Τονίζει ωστόσο ότι «η γενική απαίτηση “κάτω το Μνημόνιο” επί της ουσίας δεν λέει τίποτα, αν δεν συνοδεύεται με κάτω τα μονοπώλια, η Ε.Ε. και τα κόμματα που τα υπηρετούν», αλλιώς θα έρχονται χειρότερα μνημόνια. Το Π.Γ. επισημαίνει ότι «η διαμαρτυρία κατά της ανεργίας για να έχει νόημα πρέπει να συνοδεύεται με την πάλη να γίνουν κοινωνική περιουσία οι μεγάλες επιχειρήσεις». Ιδιαίτερα επικριτική αναφορά κάνει στα συνθήματα και το ακομμάτιστο των εκδηλώσεων: «Τα γνωστά, καλλιεργούμενα, επιφανειακά και λαϊκίστικα συνθήματα “κλέφτες”, “ψεύτες” απαλλάσσουν τον πραγματικό ένοχο, την πλουτοκρατία που ληστεύει νόμιμα τον λαό» αναφέρει, ενώ χαρακτηρίζει αντιδραστικά συνθήματα τα «έξω τα κόμματα, τα συνδικάτα».
Το Π.Γ. προειδοποιεί, τέλος, τις λαϊκές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία τις κολακείες και τα «αγκαλιάσματα», καθώς όπως επισημαίνει οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν κάθε λόγο να μείνει θολή η μαζική αγανάκτηση και να εγκλωβιστεί σε ανούσια συνθήματα ή σε αντιδραστικά ιδεολογήματα.
Πηγή : Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου