English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σε συνθήκες… «κατάψυξης» η Μαγνησία και σφοδρές χιονοπτώσεις!!!

Πολύ χιόνι έχει συσσωρευτεί στα ορεινά. Προβλήματα με τη συγκοινωνία σε Πήλιο και Όθρυ

Σε συνθήκες κατάψυξης εξακολουθούν να παραμένουν τα ορεινά της Μαγνησίας από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας και τα πρώτα σημάδια βελτίωσης φάνηκαν από το μεσημέρι, ενώ την Παρασκευή υπάρχει ενδεχόμενο να πέσουν βροχές.


Η ένταση των ανέμων έπεσε και μετά από τρεις μέρες επιτράπηκε ο απόπλους του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Σκιάθος Εξπρές», με αποτέλεσμα τα νησιά των Βορείων Σποράδων να έχουν πλέον επικοινωνία...

Από νωρίς τη νύχτα της Τετάρτης, έπεσε μεγάλη ποσότητα χιονιού στα ορεινά και στη συνέχεια οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν παγετό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ χιονοθύελλα έπληξε από το πρωί τα ορεινά του Πηλίου (όπου το χιόνι ξεπέρασε τα 2 μέτρα) και την περιοχή Κεραμιδίου, με αποτέλεσμα ο δρόμος ν’ ανοίξει το μεσημέρι και λίγο νωρίτερα στις δύο περιπτώσεις.

Στα ορεινά του Αλμυρού υπάρχει πάνω από ένα μέτρο φρέσκο χιόνι, ωστόσο οι δρόμοι προς τα χωριά ήταν ανοιχτοί, σύμφωνα με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Λεωνίδα Ρίνη.
Χιονοθύελλα έπληξε τα ξημερώματα το Καράβωμα Πηλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και να διακοπεί η κυκλοφορία. Μετά από προσπάθειες αρκετών ωρών, ο δρόμος άνοιξε, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Ίδιο σκηνικό και προς Κεραμίδι, όπου το ύψος του χιονιού βρίσκεται στο ένα μέτρο, ωστόσο ο δρόμος άνοιξε λίγο μετά τις 11 το πρωί.
Στη «μάχη» του αποχιονισμού βρέθηκαν και πάλι 30 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αλλά και δεκάδες μηχανήματα των Δήμων, που κάνουν διανοίξεις στα ορεινά χωριά.


Δράκεια - Αγ. Λαυρέντιος
Στα 70 εκατοστά του μέτρου έφτασε το χιόνι σε Δράκεια και Άγιο Λαυρέντιο, ωστόσο ο δρόμος παρέμεινε ανοιχτός, με μοναδικό πρόβλημα σημεία του δρόμου προς Δράκεια που δεν έπεσε αρκετό αλάτι, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα και η κίνηση να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Όλο το πρωί χθες, συνεργεία έκαναν του Δήμου διανοίξεις στα δύο χωριά και στον Άγιο Βλάσιο, όπου το ύψος του χιονιού ήταν 15 εκατοστά, υπό τον αντιδήμαρχο Νίκο Στόικο.
Σχολεία
Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, στις εξής περιοχές: Σούρπη, Πτελεό, Δρυμώνα, Βρύναινα και Ανάβρα. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Κεραμίδι και Κανάλια.
Με απόφαση του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στις περιοχές: Πορταριά (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό), Μακρινίτσα (Νηπιαγωγείο), Άγιος Λαυρέντιος (Νηπιαγωγείο), Άγιος Βλάσιος (Νηπιαγωγείο) και Δράκεια (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό). Επίσης, δικαιολογημένα δεν μετέβησαν στα σχολεία τους οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις Γλαφυρές.
Οι συγκοινωνίες
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν έγιναν από το πρωί δρομολόγια του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το Αστικό ΚΤΕΛ δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο προς Κατηχώρι και Σταγιάτες.
Όσον αφορά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ από το πρωί δεν έγιναν δρομολόγια προς Κανάλια, Κεραμίδι, Χάνια, Ζαγορά, Πορταριά, Μακρινίτσα, Αγ. Ιωάννη, Τρίκερι, Πλατανιά, Νεοχώρι, Βυζίτσα και Μηλιές, ενώ με δυσκολία διεξάγονται τα δρομολόγια προς την Κορώπη.
Μετά από τρεις μέρες απομόνωσης, αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από το Βόλο προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Εξπρές Σκιάθος», να αποπλέει το πρωί προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου