English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μηνυτήρια αναφορά για την μόλυνση της λίμνης Κάρλας, (Μπράβο Δήμαρχε)!!

Μηνυτήρια αναφορά κατά όσων μπορεί να φέρουν ευθύνη για τη ρύπανση της λίμνης Κάρλας κατέθεσε την Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο δήμαρχος της πόλης, Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να διενεργηθεί άμεση και ολοκληρωμένη περιβαλλοντική επιθεώρηση από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Το θέμα προέκυψε, μετά από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, λύματα του βιολογικού καθαρισμού Λάρισας διοχετεύονται στο λίμνη της Κάρλας.
Το κανάλι της λίμνης, βρίσκεται σε ελάχιστή απόσταση από το σημείο που καταλήγουν τα νερά του βιολογικού καθαρισμού στον Πηνειό και μέσω αυτής, στον Παγασητικό Κόλπο, με αποτέλεσμα να συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα.
Όπως επισημαίνεται και σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε η λίμνη αυτή να καταντήσει βόθρος. Όπως επίσης δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε επιβάρυνση του Παγασητικού Κόλπου», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ), μείζονος σημασίας περιβαλλοντικά   έργα, με στόχο τη θωράκιση του Παγασητικού από τα αστικά απόβλητα ολόκληρου του θαλασσίου μετώπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου